Перфектното усвояване на тераса

Колко красиво изглежда една къща или един апартамент със спретната тераса, с приятна гледка и някакви декорации!

Е, да, въображението е силен инструмент, но понякога практичността има по-голям превес. Например, при използването на терасното пространство също трябва да се съобразим с функционалността и да си зададем въпроса “А, може ли да се използва по друг начин?”. Сигурно може - особено ако попитате коректен майстор с добър професионален опит. В тази статия ще говорим точно за перфектното усвояване на тераса - какво трябва да знаете и към кого да се обърнете. 

Идеи за усвояване на тераса

От гледна точка на интериорни решения, усвояването на тераси може да бъде толкова креативно и в същото време да цели оптимална полезност на обитателите в жилището. Има домове, в които терасите и балконите определено не се ползват по предназначение, което тотално обезсмисля това пространство да седи просто ей така - без да дава реална практичност. Друг сценарий е, когато реално в жилището има доста обитатели и се налага преустановяване на пространството, като се търси максимална организация и освобождаване на допълнително място.

Без значение в кой вариант попадате вие - ако терасата не се ползва, по-добре я усвоете и я превърнете в част с реално предназначение към вашия дом. Опитните майстори са поемали и успешно завършвали редица проекти, които са свързани фокусирано с усвояването на тераси. Именно тези специалисти могат да ви дадат адекватна оценка и качествена обратна връзка как да се подходи и какво е хубаво да се предприеме. Те ще ви дадат съвет за строителни материали, за бюджет, за разходи и за срокове на изпълнение. С други думи, ако работите с добър майстор - вие имате 24/7 подкрепа по всеки въпрос. 

Идея №1 за усвояване на тераса

Една идея за оптимално използване на пространството на балкона е покриване на терасата. Особено ако сте последен етаж или над вас няма козирка от друга тераса (плоча), покриването на терасата ще ви създаде повече комфорт, защото няма да се наводнява при бури, снеговалеж или дъждове. Много къщи също имат подобен проблем, именно поради причината, че нямат навес, който да пази терасите от климатичните условия. Направата на покрив на тераса е лесна задача за истинските майстори, които ще ви изредят поне 2-3 варианта за добро покритие с достатъчна защита и съответно здравина. 

Идеия №2 за усвояване на тераса

Тази идея изисква малко повече ремонтни дейности, средства и физическо време за направа, защото касае реално усвояване на тераса с цел разширяване на вътрешните части на жилището. Популярно е да се усвоява тераса към кухня или хол, както и да се остъкляват тераси към спални, в зависимост от самото жилище. Ако живеете в къща, то защо да не остъклите едната тераса. Ето 3 позитива от това действие:

  • По-лесна поддръжка;

  • Оптимално пространство за използване по предназначение;

  • Подходящо за отглеждане на цвета и пресни подправки, както и за обособяване на home office (домашен офис). 

Започнахте ли да се замисляте? Сигурно ви идват и други идеи - споделете ги в коментар или с приятелите ви в социалните мрежи. Стискаме палци да се получи чудесен проект и да сте доволни от усвояването на тераса, защото повярвайте - оптимизирането на пространство прави жилищите да изглежда доста по-подредено, организирано и разбира се - има място за всичко и всички.

Name E-mail Message Submit

RKEM GRUP EOOD

Методи Методиев
ул Бригадирска №4
Дупница

0883 77 24 40

rkem.group@abv.bg